Mi is a Vitatkozz velem?

Mikor vitatkoztál utoljára valakivel, aki más politikai álláspontot képvisel, mint te? Mikor gondolkodtál el legutóbb egy, a tieddel ellentétes vélemény lehetséges hátteréről? Mikor győzted meg utoljára vitapartneredet a saját szempontod helyességéről?

Projektünk célja, hogy a 2018-as országgyűlési választások előtt egész Magyarországon minél több, különböző életkorú és különböző társadalmi réteghez tartozó ember kezdjen el beszélgetni. Szerintünk meg kell vitatni azokat a politikai kérdéseket, amelyek a következő években, évtizedekben meg fogják határozni társadalmunkat – mégpedig nem azokkal, akik egyébként is osztják a saját nézeteinket, hanem elsősorban olyan személyekkel, akiknek teljesen más a meggyőződésük.

A Vitatkozz velem alkalmazásban 1:1 chatben beszélgethetsz olyanokkal, aki politikai szempontból a lehető legtávolabb állnak tőled. Az éppen aktuális problémák mentén megvitathatjátok a politikai kérdéseket, és érvelhettek saját véleményetek mellett. Hiszen a politika nemcsak Budapesten és a sajtóban zajlik. A vita Veled kezdődik.

Ahogy a kisfilmünkben is elhangzik: Beszélnünk kell!